- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: -
- Čas vaření: -
- Kalorie: 153 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Škubánky jsou oblíbeným českým pokrmem, kterým se dá posnídat, oslavit nebo jednoduše užít jako svačinu. Jejich křupavost a chuťová paleta je skvělá pro každou příležitost.
Ingredience
Postup
- Nejprve rozpusťte máslo ve mléce a nechte směs vychladnout na přijatelnou teplotu. Rozmíchejte droždí s cukrem, trochou teplé vody a nechte kvásek vzejít. Poté smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a mlékem, přidejte rozkvedlaná vejce a kvásek. Přisypte sůl a promíchejte těsto. Nechte ho kynout v teple.
- Jakmile těsto vykyne, opatrně ho přendejte na pomoučený vál a rozválejte na plát o tloušťce asi 1 cm. Plát těsta pak krájejte na menší kousky, které následně smažte na rozpáleném oleji. Škubánky obracejte, aby se z obou stran zlatavě zbarvily.
- Hotové škubánky vyjměte z oleje a nechte je okapat na papírových ubrouscích, abyste se zbavili přebytečného oleje.
- Posypte je cukrem, mákem, kakaem či skořicí. Možností, jak škubánky dochutit je mnoho, doporučujeme jíst ještě teplé.
Škubánky
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: -
- Čas vaření: -
- Kalorie: 153 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Škubánky jsou oblíbeným českým pokrmem, kterým se dá posnídat, oslavit nebo jednoduše užít jako svačinu. Jejich křupavost a chuťová paleta je skvělá pro každou příležitost.
Ingredience
Postup
- Nejprve rozpusťte máslo ve mléce a nechte směs vychladnout na přijatelnou teplotu. Rozmíchejte droždí s cukrem, trochou teplé vody a nechte kvásek vzejít. Poté smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a mlékem, přidejte rozkvedlaná vejce a kvásek. Přisypte sůl a promíchejte těsto. Nechte ho kynout v teple.
- Jakmile těsto vykyne, opatrně ho přendejte na pomoučený vál a rozválejte na plát o tloušťce asi 1 cm. Plát těsta pak krájejte na menší kousky, které následně smažte na rozpáleném oleji. Škubánky obracejte, aby se z obou stran zlatavě zbarvily.
- Hotové škubánky vyjměte z oleje a nechte je okapat na papírových ubrouscích, abyste se zbavili přebytečného oleje.
- Posypte je cukrem, mákem, kakaem či skořicí. Možností, jak škubánky dochutit je mnoho, doporučujeme jíst ještě teplé.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.