background

Škubánky

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: -
  • Čas vaření: -
  • Kalorie: 153 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Škubánky jsou oblíbeným českým pokrmem, kterým se dá posnídat, oslavit nebo jednoduše užít jako svačinu. Jejich křupavost a chuťová paleta je skvělá pro každou příležitost.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve rozpusťte máslo ve mléce a nechte směs vychladnout na přijatelnou teplotu. Rozmíchejte droždí s cukrem, trochou teplé vody a nechte kvásek vzejít. Poté smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a mlékem, přidejte rozkvedlaná vejce a kvásek. Přisypte sůl a promíchejte těsto. Nechte ho kynout v teple.
  2. Jakmile těsto vykyne, opatrně ho přendejte na pomoučený vál a rozválejte na plát o tloušťce asi 1 cm. Plát těsta pak krájejte na menší kousky, které následně smažte na rozpáleném oleji. Škubánky obracejte, aby se z obou stran zlatavě zbarvily.
  3. Hotové škubánky vyjměte z oleje a nechte je okapat na papírových ubrouscích, abyste se zbavili přebytečného oleje.
  4. Posypte je cukrem, mákem, kakaem či skořicí. Možností, jak škubánky dochutit je mnoho, doporučujeme jíst ještě teplé.

Škubánky



Škubánky
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: -
  • Čas vaření: -
  • Kalorie: 153 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Škubánky jsou oblíbeným českým pokrmem, kterým se dá posnídat, oslavit nebo jednoduše užít jako svačinu. Jejich křupavost a chuťová paleta je skvělá pro každou příležitost.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve rozpusťte máslo ve mléce a nechte směs vychladnout na přijatelnou teplotu. Rozmíchejte droždí s cukrem, trochou teplé vody a nechte kvásek vzejít. Poté smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a mlékem, přidejte rozkvedlaná vejce a kvásek. Přisypte sůl a promíchejte těsto. Nechte ho kynout v teple.
  2. Jakmile těsto vykyne, opatrně ho přendejte na pomoučený vál a rozválejte na plát o tloušťce asi 1 cm. Plát těsta pak krájejte na menší kousky, které následně smažte na rozpáleném oleji. Škubánky obracejte, aby se z obou stran zlatavě zbarvily.
  3. Hotové škubánky vyjměte z oleje a nechte je okapat na papírových ubrouscích, abyste se zbavili přebytečného oleje.
  4. Posypte je cukrem, mákem, kakaem či skořicí. Možností, jak škubánky dochutit je mnoho, doporučujeme jíst ještě teplé.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.